„A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes.”

APS Holding a fost înființată în anul 2004 ca răspuns la nevoia de servisare a portofoliilor de împrumuturi neperformante achiziționate de către Slavia Capital (compania-mamă a APS) în Republica Cehă și Slovacia. În 10 ani de la acel moment, APS Holding a deschis sucursale în Slovacia, Polonia, România, Bulgaria, Grecia și Serbia.

2007 reprezintă începutul activității de colectare de creanțe sub egida APS în Polonia și România, aceasta din urmă trecând prin diverse stadii de dezvoltare de-a lungul celor opt ani de existență pe piața locală.

În 2011, APS Holding achiziționează, în parteneriat cu Slavia Capital, divizia de credite de consum a KBC Consumer Finance Romania și semnează un contract de servisare pentru gestionarea portofoliului de credite corporate garantate a Corporate Recovery Management (CRM), ramură a MKB (în prezent Nextebank).

Parteneriatul cu Slavia Capital s-a materializat încă o data prin achiziționarea companiei Auto Trade Leasing IFN Romania în decembrie 2012.

În 2014, APS Holding a semnat un acord cu International Finance Corporation (IFC), membră a grupului Banca Mondială, prin care gigantul american se angajează să finanțeze cu până la 20 milioane Euro cumpărarea de active neperformante în regiunea Central și Est Europeană.

În tot acest timp, APS România s-a afirmat ca unul dintre cei mai activi manageri ai împrumuturilor performante și neperformante și partner al celor mai mari companii financiare și non-financiare din țară. Mai mult decât atât, APS România este singura companie capabilă să gestioneze cazuri corporate, SME și retail garantate, adjudecându-și 100% din portofoliile de acest gen scoase la vânzare pe piața locală.

News

APS România tranzacționează un important ansamblu comercial din Ardeal

Ca urmare a achiziționării unui pachet de credite corporate neperformante de la una dintre cele mai mari instituții bancare din România, APS Holding, împreună cu alți investitori internaționali, au devenit creditorii creanței cu garanție ipotecară asupra unei proprietăți imobiliare din Ardeal, a cărei negociere a fost finalizată în debutul acestui an.